Przepyszne klopsy, które robiłam już kilka razy i za każdym razem wychodzą rewelacyjnie. Zadowolą zarówno mięsożerców, jak i tych co wolą coś lżejszego. A do tego ten sos;) Przepis pochodzi ze strony mniammniam.
Składniki na klopsy:
Kapustę zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Formować klopsy, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu przełożyć kotlety na talerz i przygotować sos.
Składniki na sos:
Smacznego;)
Składniki na klopsy:
- 80 dag mięsa mielonego(takie jak lubicie)
- 1 kg kapusty słodkiej(1/2 głowy)
- 3 jajka
- 1,5 szklanki kaszki manny
- sól, pieprz
Kapustę zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Formować klopsy, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu przełożyć kotlety na talerz i przygotować sos.
Składniki na sos:
- 2 litry wody
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
- 3 kostki rosołowe drobiowe
- 1 duży(2 małe) liść laurowy
- pieprz w ziarenkach
- ziele angielskie
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz