czwartek, 17 lutego 2011

Szyszki

Wracam po dość długiej nieobecności spowodowanej trudnościami technicznymi. Mój aparat odmówił posłuszeństwa już na dobre, ale od czego ma się rodzeństwo. Dziękuję Kasiu;) Dzisiaj coś co chyba każdy z nas zna, w takiej albo i innej wersji. Według mnie są wystarczająco słodkie, ale jak się okazało po konsumpcji, inni dorzuciliby do przepisu jeszcze trochę cukru w jakiejkolwiek postaci;) Przepis pochodzi z tej strony.

Składniki:
  • 30 dag krówek
  • 1/2 kostki masła(125g)
  • 3 paczki ryżu preparowanego(każda po 50g)
Masło i krówki rozpuścić na małym ogniu, pilnując by się nie przypaliły. Jak masa będzie już jednolicie gładka dodać ryż i dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować szyszki.

Smacznego.

P.S.Wieczorem zapraszam na sałatkę;)

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

oj ale się rozmarzyłam mmmm.....
smak z dzieciństwa :)